İnceleme Corsair HS55 Wireless İncelemesi

Cumali G.

DonanımFPS Birimi
Yönetici
Katılım
22 Mar 2024
Mesajlar
50
Tepkime puanı
14
Puanları
8
Herkese merhaba, bugün Türkiye'de 1 gram incelemesi olmayan Corsair HS55 Wireless modelini bu konuda inceleyeceğim. Çok garip bir şekilde RTINGS'te ve diğer sitelerde incelemesini bulamadım. Birkaç site testini yapmış, ama çok değinmemiş.

Screenshot_455.png


Kutu üzerinde 266 gram LIGHTWEIGHT olduğunu söylüyor. Gayet hafif bir kulaklık. 2.4GHz veya Bluetooth bağlantısı var.

Şimdi buraya dikkat edelim. Burada UP TO 24 HOURS BATTERY LIFE ibaresi yer alıyor. Kulaklığın sitesinde 15 dakikalık şarj ile 6 saat dayandığı yazıyor. 15-30 dakika doldurunca BATTERY CHARGED sesi geliyor. Arka plandayken şarjı çok yiyor, şimdi geleceğiz oraya..


Kutu içeriği :
Screenshot_456.png


- Type-A'dan Type-C'ye kablo.
- 2.4GHz Wireless Dongle
- Kullanım kılavuzu etc.

Screenshot_457.png


Screenshot_458.png


Kulaklık iki tarafı da döndürülebiliyor.

Screenshot_459.png


İki tarafta da kafa bandı ayarlanabiliyor.


Mikrofon

Mikrofon testi için konunun en altında çektiğim youtube video linkini bulabilirsiniz. Kablolu HS55 ile kablosuz HS55 modelinin mikrofonları aynı değil.

Mikrofon açılıp kapanabiliyor. Tam kapatmak istediğinizde az kapanıyor, tam bastırırsanız en geriye gidiyor.

Sitesinde crystal-clear mic yazıyor, fakat o kadar kristal temiz bir mikrofon değil kendisi :)

Batarya, Şarj

1712402731061.png


Şarj konusunda 15 dakikalık şarj ile 6 saat oynatım süresi olduğunu görebiliyoruz. Bakın dikkat edin, oynatım süresi aktif çalma süresi. Ayrıca 24 saate kadar batarya süresi olduğu yazıyor.

Fakat ben kullanım esnasında, çoğunlukla arka planda bırakıyorum. Batarya pili ciddi anlamda azalıyor. Burada 15 dakikalık şarj ile 6 saat oynatma/çalma süresi iddia ediyor. Fakat arka planda olunca ciddi derecede azalıyor. Pil batarya konusunda ben pek memnun değilim, bu etik değil 6 saat iddia ediyor fakat arka planda iken şarjı aşırı fazla yiyor. HIGH(yeşil)-MEDIUM(turuncu)-LOW(kırmızı)-CRITICAL)kırmızı) 4 tane batarya durumları var.


Kontrol

Screenshot_460.png



Kulaklığın sol tarafında Bluetooth ve kapatma butonları var. Bluetooth modunu aktif ettiğimizde, butonun altındaki ışık mavi yanıyor. Kapatma butonu mevcut, kapatma tuşuna basılı tutunca da kapanıyor.

Kulaklığın sağ tarafında Type-C girişi mevcut. Ayrıca kulaklığın ses seviyesini tekerlekten ayarlayabiliyoruz. Gördüğümüz üzere mikrofon kapatma butonu var. Normalde mikrofonu geriye alınca mikrofon hem susturuluyor hem kapanıyor. Burada mikrofon hem açıkken bu butona basarak ses almasını kapatabiliyoruz. Neden koydukları hakkında bilgim yok.

Burayı büyük harflerle eklemek istiyorum, bluetooth modunda aşırı bir gecikme var. Sadece bu kulaklığa özgü değil, diğer kulaklıklarda da bluetooth kısmında gecikme var. Bilginize..

iCue Software


Şimdi kulaklığın yazılımına geldik.

Screenshot_461.png


Bizi böyle bir yer karşılıyor. Ayrı olarak dongleyi de kontrol edebiliyoruz.

Kulaklığımıza gelelim.

Screenshot_462.png


NVIDIA kısmında NVIDIA ekran kartları için BROADCAST teknolojisi var. Ben NVIDIA ekran kartı kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ama ek görsel ekledim.

Screenshot_463.png


Noise Removal ve Room Echo Removal etkinleştirildiğinde, hiç bir fark olmuyor. Gerçekten hiç bir farkı yok, programa bağlı olmayan broadcast programından yaparsanız faydası olur muhtemelen fakat iCUE uygulaması NVIDIA Broadcast sekmesinde hiç bir faydası bulunmamakta. Sonradan güncelleme olarak fix ettiler mi bilmiyorum.

Genel olarak diyebileceklerim bu kadar. Kulaklığı ilk aldığım zaman, sol tarafında çatlak olduğunu görüp servise verdim. Yenisi ile değiştirdiler. Artık tesadüf mü bilmiyorum, 4 günde kırılması veyahut kırık gelmesi mi diyeyim ne kadar etik bilemem. Şu anlık bir problemi görünmüyor. Ben 2.730TL'ye almıştım. Şu an fiyatı uçmuş durumda, bu kulaklık bu bütçeye alınır mı derseniz illa kablosuz olsun diyorsanız alınabilir duruyor bu durumları göz önüne alırsak alınabilir.

Diyeceklerim bu kadar değerli arkadaşlar, daha fazla detaylı ayrıntı için aşağıda bulunan videoyu izleyebilirsiniz. İyi forumlar.


 
Son düzenleme:
Geri
Üst