Site icon DonanımFPS

Global olarak yazılım sisteminde problem var! Crowdstrike yüzünden her şey çöktü!

Global olarak genelde yazılım sistemlerinde bir arıza yaşandı. Microsoft’un sisteminde yaşanan problem, herkesi etkilemiş bulunmakta. Sorun CrowdStrike’dan kaynaklandığından dolayı, her yerde kurulu olan Windows’un mavi ekran verdiğini görüyoruz.

Market posuna kurulan Windows işletim sistemi bile mavi ekran vermiş durumda. Kesintinin merkezindeki firma olan CrowdStrike, olay için “çok üzgün” olduğunu, ancak hatanın çözülmesinin biraz zaman alacağını söyledi.

Bilgisayar sistemleri çevrimdışı hale getirildikten sonra aksamalar yaşadı.

CrowdStrike, sorunun “Windows ana bilgisayarları için tek bir güncelleme hatası” yüzünden kaynaklandığını doğruladı. Microsoft Windows PC’leri kullanan müşterilere gönderilen bir yazılım güncellemesinden sonra oluşan hata faciaya döndü.

Windows işletim sistemi aslında bir çok yerde kurulu, Türkiye’deki ATM, POS, eczane, havayolları, bankalar da etkilenmiş bulunmakta.

CrowdStrike CEO’su, hata için bir düzeltme yapıldığını söyledi, ancak “Otomatik olarak kurtarılamayacak bazı sistemler için biraz zaman alabilir.” diye ekledi.

Microsoft’un baş iletişim sorumlusu Frank Shaw şunları söyledi: “Bugün erken saatlerde, bir Crowdstrike güncellemesi, küresel olarak bir dizi Windows sistemini çökertmekten sorumluydu. İyileşmelerine yardımcı olmak için müşterileri aktif olarak destekliyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Türkiye’de etkilenen firmalar iyzico, DenizBank, Türk Hava Yolları, ininal ve dahası…

Mobil versiyondan çıkış yap