HABER

BtcTurk siber saldırıya uğradı: 10 farklı kripto para birimi etkilendi!


1 Temmuz 2013’te kurulan Dünya’nın dördüncü ve Türkiye’nin ilk kripto para borsası olan BtcTurk, siber saldırıya uğradı! Yapılan açıklamaya göre sıcak cüzdanlardaki bakiyelerin bir kısmının etkilendiği belirtildi.


BtcTurk yaptığı açıklamada :

“Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir. BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir.

Ekiplerin konuya dair detaylı araştırmaları gerçekleştirdiğinin belirtildiği yazılı açıklamada “Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır.” mesajını kullanıcılara duyurdu.


Fakat 10 farklı kripto para birimi etkilenirken, siber saldırıların ardından çalınan miktar açıklanmadı.

Ayrıca Binance CEO’su olan Richard Teng, çalınan fonlardan 5,3 milyon dolarlık miktarı dondurduklarını duyurdu. Şirket siber saldırı sonrası güvenlik amaçlı tüm kripto para yatırma ve para çekme işlemlerini durdurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yorumlarda yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.